Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸ’‘ 543 lampen in 🏬 8 webshops

K.S. Verlichting

Kwaliteit als specialiteit, dat is wat de oprichter van deze verlichtingsfabrikant, Kees Schouten zichzelf ten doel stelde. Met een fascinatie voor de vormgeving van antieke straatlantaarns uit de tijden van weleer, begon Kees Schouten zich 35 jaar geleden toe te spitsen op het invoeren en herstellen van klassieke buitenverlichting. Inmiddels is K.S. uitgegroeid tot een groot familiebedrijf dat iedere fase in de productie – vanaf de tekentafel tot en met de plaatsing van de buitenverlichting β€“ nauwlettend in de gaten houdt om zo de uitmuntende kwaliteit te kunnen waarborgen.

Nostalgische verlichting en pure ambachtelijkheid

De buitenverlichting van K.S. ademt door de exquisiete vormgeving een sfeer van nostalgie en romantiek. Daarnaast heeft deze producent niet alleen gekozen om het klassieke uiterlijk van deze originele verlichting weer in productie te nemen, tevens wordt daarbij de ambachtelijke werkwijze in ere gehouden. Het specialistische team van K.S. is werkzaam in zowel de gieterij als de koperslagerij en houdt daarnaast toezicht op de assemblage van de verlichting en het aanbrengen van de laklaag. Deze ambachtelijke en toegewijde manier van werken garandeert de hoogste kwaliteit.

Oog voor traditie

Wanneer u de oude binnensteden van Nederland bezoekt is de kans groot dat u een straatlantaarn van K.S. tegenkomt. Ze zijn op een dusdanige manier ontworpen dat zij op natuurlijke wijze samenvloeien met hun omgeving en het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo heeft K.S. er ook voor gezorgd dat de klassieke Jan van der Heyden-lantaarn niet uit het straatbeeld is verdwenen. Van der Heyde voorzag Amsterdam anno 1663 geheel van straatlantaarns en de gietmallen die hij daarvoor gebruikte zijn momenteel in het bezit van K.S. De vakspecialisten van dit bedrijf hebben deze oude lantaarn in gelimiteerde oplage weer in productie genomen en is verkrijgbaar in twee verschillende maten.

Zelf samen te stellen

Wat K.S. als producent van buitenverlichting ook onderscheidt, is de manier waarop deze geheel naar uw eigen wensen kan worden samengesteld. Buitenverlichting bestaat over het algemeen uit drie delen: een voetstuk, een middenstuk en een kopstuk. De producten van K.S. die u in onze webwinkel tegenkomt, worden geleverd zoals omschreven. Echter biedt K.S. u veel mogelijkheden om geheel naar eigen believen een exemplaar samen te stellen. Ziet u bijvoorbeeld een specifieke lantaarnpaal of brievenbus naar uw smaak, maar wilt u deze in een andere lengtemaat, kleur of op een ander voetstuk? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een advies op maat.

Een kleur naar keuze

Niet alleen biedt K.S. u de mogelijkheid om uw eigen constructie samen te stellen, het is eveneens mogelijk om de kleur (tegen meerprijs) te bepalen. De producten zijn – tenzij anders vermeld – uitgevoerd in een fraai KS-groen. Heeft u nog vragen, onze experts staan voor u klaar.

buitenverlichting-expert.nl
Logo